clear

Συμβουλές για μια επιτυχημένη πώληση

Αν σκέφτεστε να πουλήσετε το σπίτι σας, εδώ θα βρείτε μερικές χρήσιμες συμβουλές από εμάς.

Συνεργαστείτε με τον σύμβουλο ακινήτου σας

Στην Greek Coast, πιστεύουμε ότι κάθε ιδιοκτήτης και το σπίτι του είναι μοναδικοί. Θα θέλαμε να μας πείτε τι σας έκανε να αγαπήσετε το σπίτι σας και τι σας αρέσει περισσότερο σε αυτό. Θα επισημάνουμε αυτές τις πληροφορίες όταν ξεκινάμε την εμπορία του σπιτιού σας σε αγοραστές με το ίδιο πνεύμα.

Βεβαιωθείτε ότι ο σύμβουλός σας έχει επίγνωση της κατάστασής σας. Αν απλώς πειραματίζεστε και δεν είστε 100% αφοσιωμένοι στη μετακίνηση, ο σύμβουλός σαςπρέπει να το γνωρίζει. Ομοίως, εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε για έξι μήνες ή, εάν πρέπει να μετακινηθείτε αμέσως, ενημερώστε τον σύμβουλό σας, έτσι ώστε να είναι σε θέση να θέσει το ρυθμό της πώλησης.

Ακούστε τις συμβουλές του κτηματομεσίτη σας. Γνωρίζει την τοπική αγορά και πάνω απ'όλα, έχει τα συμφέροντά σας στην καρδιά του.

Τα χρήματα παίζουν ρόλο

Η αποδοχή μιας προσφοράς σε μια ζητούμενη τιμή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες αποφάσεις που κάνετε στη διαδικασία της πώλησης. Ζητήστε από τοπικούς κτηματομεσίτες να εκτιμήσουν την ιδιοκτησία σας, αλλά μην επιλέξετε απλά με τον κτηματομεσίτη που παρέχει την υψηλότερη αποτίμηση ή / και τη χαμηλότερη χρέωση. Μια υπερβολικά φουσκωμένη τιμή μπορεί να εμποδίσει πραγματικά την ταχύτητα της πώλησης. Μια χαμηλή χρέωση για τον κτηματομεσίτη μπορεί να σημαίνει ότι στην καλύτερη περίπτωση θα λάβετε μια μέτρια υπηρεσία.

Κάνετε τις δικές σας έρευνες και ανακαλύψτε ποιες παρόμοιες με τη δική σας ιδιοκτησία έχουν πωληθεί στην περιοχή. Εάν ένας σύμβουλος σας δίνει μια πολύ υψηλότερη αποτίμηση από τις άλλες, ζητήστε του να παρέχει παραδείγματα συγκρίσιμων πωλήσεων.

Ετοιμάζοντας το σπίτι σας

Δεν υπάρχει αποφυγή των μικρών δουλειών που περιμένουν να γίνουν εδώ και χρόνια όταν ψάχνετε να πουλήσετε το σπίτι σας. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διορθώσετε αυτά τα χαλαρά πατώματα, να τελειώσετε τις εργασίες βαφής και να προσαρμόσετε την τελευταία σανίδα. Αυτές οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές και παίζουν τον ρόλο τους.

Απαλλαγείτε από τυχόν ακαταστασία και απομακρύνετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, όπως τα ογκώδη στολίδια, τις οικογενειακές φωτογραφίες, τα χαρτιά και τα παιχνίδια. Αυτό δίνει στους αγοραστές τη δυνατότητα να απεικονίσουν τους εαυτούς τους στο να ζουν στο σπίτι σας.

Πριν ξεκινήσουν οι υποδείξεις του σπιτιού σας, βεβαιωθείτε ότι το σπίτι σας είναι καθαρό από την κορυφή ως τα νύχια, ειδικά στην κουζίνα και το μπάνιο. Αν χρειαστεί, καλέστε ένα επαγγελματικό συνεργείο καθαρισμού, ειδικά αν έχετε κατοικίδια ζώα.

Βελτιώστε επίσης την εξωτερική αισθητική του σπιτιού σας. Καθαρίστε την μπροστινή πόρτα και προσθέστε μερικά λουλούδια στο μπαλκόνι σας. Σε περίπτωση που διαθέτετε κήπο, σκουπίστε τα φύλλα από το μπροστινό μέρος του σπιτιού, κόψτε το γκαζόν και βεβαιωθείτε ότι ο κήπος σας φαίνεται καθαρός.

Συλλέξτε όλα τα απαραίτητα έντυπα και κάντε κάποιο προγραμματισμό

Ζητήστε από τον σύμβουλό σας να σας βοηθήσει με όλη την διαδικασία των εγγράφων και πιστοποιητικών που απαιτεί μια πώληση ακινήτου. Η αναμονή μέχρι την αποδοχή μιας προσφοράς μπορεί να καθυστερήσει άσκοπα τη διαδικασία.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα χαρτιά σας για να μπορέσετε να επιταχύνετε τα πράγματα. Αποκτήστε τα σχέδια του ακινήτου ή της οικοδομής πολύ νωρίτερα - μπορούν να βοηθήσουν την πώληση. Ο κτηματομεσίτης θα σας δώσει τη δυνατότητα να σας συμβουλεύσει σχετικά με το είδος των εγγράφων που πρέπει να συγκεντρώσετε.

Όταν οι αγοραστές βρίσκονται στον χώρο σας

Συνήθως είναι καλύτερο να βγείτε έξω και να αφήσετε τον κτηματομεσίτη σας να δείχνει στους αγοραστές τον χώρο σας. Έτσι, θα αισθάνονται άνετα αν δεν είστε εκεί, καθώς θα μπορούν να έχουν μια ανοιχτή συζήτηση για το σπίτι σας, χωρίς φόβο να σας προσβάλλουν. Θα μπορούν επίσης να πάρουν το χρόνο τους, φαντάζοντας πώς το σπίτι σας θα μπορούσε να γίνει το δικό τους.

Είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήστε να έχετε ευελιξία με τις ώρες των υποδείξεων. Βοηθά πραγματικά τα πράγματα αν οι αγοραστές μπορούν να δουν το σπίτι σας σε μια στιγμή που τους ταιριάζει. Αν όχι, υπάρχει ο κίνδυνος να δουν μια άλλη ιδιοκτησία και να ξεχάσουν τη δική σας.

Εάν έχετε ενοικιαστές στην ιδιοκτησία σας, δώστε τους πολλές πληροφορίες σχετικά με τα σχέδιά σας και κρατήστε τα πράγματα φιλικά. Με αυτόν τον τρόπο, είναι πιο πιθανό να κρατήσουν τον χώρο καθαρό για να μπορεί να υποδεχτεί ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Εάν είναι δυνατόν, πηγαίνετε τα κατοικίδια ζώα σας για μια ημερήσια εκδρομή στους γείτονες ή τους δικούς σας. Ένα άλλο ωραίο άγγιγμα είναι να αφήσετε οποιοδήποτε δωρεάν χώρο στάθμευσης που μπορεί να διαθέτετε για τον αγοραστή. Κάτι τόσο απλό, όσο ένα εύκολο πάρκινγκ, θα τους κάνει να μπουν στον χώρο με πολύ θετική σκέψη.

Αποφύγετε τις έντονες μυρωδιές μαγειρέματος και μην καπνίζετε στο σπίτι κατά τη διάρκεια των υποδείξεων. Ανοίξτε τα παράθυρα και τοποθετήστε μερικά φρέσκα λουλούδια στο σπίτι για να φρεσκάρετε τα πράγματα και να αποδείξετε ότι ενδιαφέρεστε για τον αγοραστή.

Κατά τη διάρκεια των υποδείξεων

Λαμβάνετε ανατροφοδότηση από κάθε υπόδειξη. Εάν όλα τα σχόλια από τις υποδείξεις δείχνουν προς ένα συγκεκριμένο ζήτημα, κάντε κάτι γι 'αυτό.

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρουν